Professionele beveiliging nodig ?  Bel ons op

+5999 767 4995

4 redenen voor aansluiten op alarmcentrale

jun 6, 2020

Als u investeert in een camerasysteem, ontkomt u niet aan de vraag of u deze wilt koppelen aan een alarmcentrale. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk dat u uzelf goed informeert. Denk hierbij aan de dienstverlening, de prijs en voordelen waar u misschien zelf nog niet aan heeft gedacht.

1: Professionele alarmverificatie

In een professionele alarmcentrale hebben medewerkers de juiste ervaring en technische ondersteuning om een melding te controleren: 

E

Medewerkers kennen de technische eigenschappen van uw alarminstallatie en weten écht van vals alarm te onderscheiden.

E

Medewerkers zijn getraind en weten hoe camerabeelden en meldingen van detectoren geïnterpreteerd moeten worden om tot de juiste verificatie te komen.

E

In de communicatie met contactpersonen verzamelen medewerkers snel en efficiënt informatie om een alarm vakkundig te verifiëren.

E

Door middel van professionele alarmverificatie voorkomen alarmcentrales dat hulpdiensten onnodig uitrukken. Daarmee voorkomt u hoge kosten.

Als u investeert in een camerasysteem, ontkomt u niet aan de vraag of u deze wilt koppelen aan een alarmcentrale. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk dat u uzelf goed informeert. Denk hierbij aan de dienstverlening, de prijs en voordelen waar u misschien zelf nog niet aan heeft gedacht.

2: Gemoedsrust

Een alarm kan voor veel onrust zorgen. Gelukkig zijn alarmcentrales 24/7 actief: als u slaapt, in de weekenden, tijdens uw vakantie en op al die andere momenten wanneer u uw smartphone niet bij de hand hebt. Vanuit de alarmcentrale wordt een alarm snel en professioneel afgehandeld zodat paniek wordt vermeden. U – en/of uw contactpersonen – weet precies waar u aan toe bent. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken.

3: Coördinatie tussen hulpdienst en klant

Bij alarmmeldingen waaruit reële dreiging blijkt, neemt de alarmcentrale onmiddellijk contact op met de hulpdiensten. Het voordeel daarvan is dat medewerkers precies weten welke informatie er moet worden doorgegeven. Op die manier wordt cruciaal tijdverlies voorkomen. En niet alleen als het om inbraak gaat. Camerasystemen kunnen worden gekoppeld aan verschillende soorten dectoren zoals bewegingsmelders, CO-melders en rookmelders. Wanneer er een melding binnenkomt die een potentieel gevaar vormt, zoals brand, waarschuwt de alarmcentrale direct de hulpdiensten. Ook kan informatie zoals beeldmateriaal en plattegronden worden gedeeld zodat snel gepaste actie kan worden ondernomen.

4: Mobiele surveillance

Is technische alarmverificatie op afstand niet mogelijk en brengt ook communicatie met de eigenaar of contactpersoon geen duidelijkheid, dan kan opdracht worden gegeven de situatie ter plaatse te controleren. Om te voorkomen dat u zelf op onderzoek uit moet gaan en eventueel in een gevaarlijke situatie komt, werken de meeste centrales met mobiele surveillanten. Door hun training en ervaring weten zij precies wat te doen en loopt u zelf geen risico.