Professionele beveiliging nodig ?  Bel ons op

+5999 767 4995

Is aansluiting op een alarmcentrale noodzakelijk?

jun 6, 2020

De meeste deelnemers aan onze poll vinden van wel. 60 procent besteedt alarmopvolging liever uit aan een professionele alarmcentrale dan zelf in actie te komen bij een alarmmelding.

Wie investeert in een camerasysteem ontkomt niet aan de vraag of het verstandig is deze te koppelen aan een alarmcentrale. Uit onze poll blijkt dat daar verschillend over wordt gedacht. Hoewel de meerderheid kiest voor professionele alarmopvolging, is bijna een derde van de stemmers (40 procent) níet overtuigd van de meerwaarde van een alarmcentrale. 

Kies een alarmcentrale die bij u past

Welke keuze u ook maakt, het is belangrijk om uzelf goed te informeren. Zeker als u niet bekend bent met de dienstverlening van particuliere alarmcentrales. Zo is het fijn om te weten dat – bij aansluiting op een alarmcentrale – de centralist live kan meekijken zodat zij de situatie goed kan inschatten en snel kan acteren. En dat hulpdiensten zoals ambulance en brandweer met één druk op de knop kunnen worden ingeschakeld. Dat zijn belangrijke voordelen als elke seconde telt.

Voorkom onrust

De ervaring leert dat alarmmeldingen voor veel onrust zorgen. Het kan dan ook een geruststellende gedachte zijn dat alarmcentrales 24/7 paraat staan om alarmmeldingen snel en professioneel af te handelen. Om te voorkomen dat u zelf op onderzoek uit moet gaan en mogelijk in een gevaarlijke situatie terecht komt, werken de meeste centrales met mobiele surveillanten. Door hun training en ervaring weten zij precies wat ze moeten doen en loopt u zelf geen risico.