Professionele beveiliging nodig ?  Bel ons op

+5999 767 4995

Beveiligen op afstand

jun 6, 2020

Cameratoezicht als dienstverlening is voor veel organisaties en bedrijven nog onbekend terrein. Dit terwijl professionele alarmverificatie de schade enorm kan beperken en zelfs voorkomen. Bijvoorbeeld in vakantieperiodes als een extra oogje in het zeil moet worden gehouden. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

De voordelen van videobeveiliging op afstand zijn groot. Door het snel signaleren van afwijkende situaties kunnen incidenten snel worden opgevolgd en blijft de schade beperkt. Daarnaast draagt professionele alarmverificatie bij aan een vermindering van het aantal loze alarmmeldingen. Bijkomend voordeel is dat er minder beveiligers op locatie nodig zijn.

Alarmverificatie

Bij alarmverificatie op afstand staat een vroegtijdige signalering van afwijkende situaties centraal. Camera’s in combinatie met intelligente analysesoftware zorgen ervoor dat er alleen een alarmtrigger in de alarmcentrale komt als er daadwerkelijk iets afwijkends gebeurt. Bij verdachte bewegingen bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk het systeem te koppelen aan systemen die brand of glasbreuk meten.

Wordt er een afwijkende gebeurtenis gesignaleerd dan duurt het slechts een paar milliseconden voordat centralisten in het O.B.D meldkamer worden gewaarschuwd. Deze krijgen direct toegang tot het beeldmateriaal en live-beelden en kunnen snel controleren of het niet om loos alarm gaat.

Gaat het bijvoorbeeld om een inbraak? Dan is de patrouille in minder dan 15 minuten bij u aanwezig.