Professionele beveiliging nodig ?  Bel ons op

+5999 767 4995

De mogelijkheden van een alarmsysteem

jul 10, 2020

De mogelijkheden van een alarmsysteem stoppen echter niet bij een bewegingsmelder. Het is namelijk mogelijk om een aantal componenten aan te sluiten op uw alarmsysteem waardoor uw woning nog veiliger wordt. Hieronder leest u om welke componenten dit gaat.

Rookmelder
Met een alarmsysteem kunt u uw woning niet alleen beveiligen tegen inbraak, maar ook tegen brand. Het is dus ook mogelijk om een rookmelder aan te sluiten op uw alarmsysteem. Een rookmelder zorgt ervoor dat u op tijd gewaarschuwd wordt bij brand.

Beveiligingscamera’s
Het is ook mogelijk om beveiligingscamera’s aan te sluiten op uw alarmsysteem. Dit is aan te raden omdat camerabeveiliging niet alleen kan zorgen dat een inbreker achteraf gepakt wordt, maar ook omdat het preventief werkt. Als een inbreker camerabeveiliging ziet hangen zal hij het wel ergens anders gaan proberen. Een inbreker wil namelijk zo min mogelijk risico lopen.

Glasbreukmelder
Een glasbreukmelder kan tot op negen meter afstand detecteren of er een glas breekt. Dit doet hij door te luisteren naar de akoestiek van het breken van het glas. Een glasbreukmelder reageert alleen op het breken van een ruit. U zult dus geen last hebben van vals alarm als u bijvoorbeeld een vaas laat vallen.

Gasmelder
Een gasmelder slaat alarm bij een te hoge concentratie van verschillende gassen waaronder butaan-, propaan- en methaangas. Als de gasmelder een te hoge concentratie van een bepaald gas detecteert in uw woning slaat hij alarm door bijvoorbeeld een bericht naar uw telefoon of een bericht naar de meldkamer. Op deze manier kunt u gevaarlijke situaties zoals een gasexplosie voorkomen.

Een alarmsysteem is multifunctioneel en helpt dus niet alleen bij inbraak maar ook in andere gevaarlijke situaties. Het kan lastig zijn om te bepalen welke componenten u nodig heeft en daarom is het handig om ernaar te laten kijken door een specialist.